Miért használj ásványi sminket a hagyományos helyett

természetes nő smink

Sziasztok!

Pár hete feltettem egy videót, amiben végig panaszkodtam a bőröm állapota miatt. Kénytelen voltam szünetet tartani a fogamzásgátlóval, aminek a hatására több kisebb pattanás és kiütés jött ki az arcomon. Szinte minden irritálta és a tapintása is kissé érdessé vált az irritációtól. Gyorsan kezelésbe vettem különböző arctisztító termékekkel, amit egy későbbi posztban el tudtok olvasni.

De az arctisztításon kívül a sminkelésben is olyan alternatívát kerestem, ami nem irritálja a bőröm, és nem okoz újabb pattanásokat. Ekkor fedeztem fel az ásványi sminkeket. Bevallom előtte nem nagyon figyeltem ezeket a termékeket, pedig csak jókat lehet róluk olvasni.

Nem véletlenül. Hiszen nem tartalmaznak semmilyen tartósítószert, vagy más irritációt okozó anyagot. Emellett nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű anyagot, aminek én külön örültem.

Az ásványi smink termék ezekből az összetevőkből állnak:

Vas oxidok: Igazodnak a bőr színéhez így természetes hatást, fedést biztosít és a smink még izzadás vagy magas páratartalom mellett is tart. 

Cink- oxid: Természetes fényvédő, mely antioxidáns, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, nedvességmegkötő, sebgyógyító hatással bír. Így nyugodtan használható érzékeny, pattanásos, vagy aknés-gyulladásos bőrre is

Csillámpala porok: Természetes ragyogást ad a termékeknek. Nem okoz bőrirritációt, vagy gyulladást.

Titán- oxid: Természetes fényvédő, gyulladásgátló, ragyogást kölcsönöz a bőrnek és elfedi a bőr egyenetlenségeit.

Szerves olajok

Engem akkor győztek meg az ásványi sminkek, amikor a gyulladt szétnyomkodott ( tudom nem szabad! ) bőrömre ásványi alapozót, bronzert és pirosítót vittem fel, majd pár óra múlva amikor lemostam teljesen ledöbbentem. Már sajnálom, hogy akkor nem csináltam előtte- utána fotót, de nem gondoltam, hogy ilyen hatása lesz. Már annak is örültem volna, ha nem tesz több kárt.

Általában ha pattanásos bőrre alapozót teszek, akkor még rosszabb lesz utána a bőröm, de sajnos van olyan, hogy muszáj. 

Most is egy ilyen alkalom volt. Szóval amikor lemostam a sminkem teljesen le voltak száradva a pattanásaim, és csökkent a bőr irritációm. Hihetetlen volt számomra is, hogy ez tényleg segít. Tudjátok, hogy nem mondanék olyat, amit magam nem tapasztaltam.

Azóta a hétköznapokon csak ásványi sminktermékeket használok. Ha kicsit erősebb fedés, vagy tartósabb sminkre vágyom, akkor maradok a hagyományos alapozónál, de hétköznapokra tökéletes. A por állaga miatt csökkentik a bőr zsíros fénylését, és helyette egy természetes ragyogást adnak.  A pigmentáltságukkal is tökéletesen meg vagyok elégedve, főleg a szemhéj porokkal illetve a pirosítókkal, mert azok döbbenetesen pigmentáltak. Amit még fontosnak tartok kiemelni az az, hogy nagyon természetes hatásuk van! Nem látszik szinte semmi az arcomon. Nem ül meg a rácokban, vagy a pihéken, nem emeli ki a puklikat és nem ordít az arcodról már az ajtóban, hogy ki vagy mázolva. 😀

Eddig két márkától próbáltam ki termékeket, és  csúcs szuperek. Vagyis az egyiknél volt 2 termék, ami annyira nem jött be, de azok nem por állagú termékek voltak. Az ásványi termékekkel attól a márkától is 100 %-an meg voltam elégedve. 

Egyik délelőtt már be is mutattam az egyik márkát, amikor Instagramon élőben sminkeltem kizárólag ásványi sminkekkel. Azért nem írok márkákat, mert mind a kettőről szeretnék egy részletes összefoglalót írni, és minden termékről leírni a véleményem, tapasztalataim, illetve azt, hogy hogyan kell az egyes termékeket használni. 

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen ásványi sminkmárkát teszteltem, akkor KATT IDE.

Puszilok mindenkit! Vigyázzatok a bőrötökre! 🙂

Alida

INSTAGRAM:alidaritamakeup_blog

YOUTUBE: Alidarita

FACEBOOK: Alidarita

FACEBOOK CSOPORT: Alidarita állatkísérlet mentes és vegán smink termékek és kozmetikumok

Leave a comment